Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
Unia gastro ??? hahahaha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
dobra spadam -- spie//r//da;la//m -- jak komuś coś trza to niech pisze na priv
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Dokladnie, i takie sa stawki, pod warunkiem, ze ma sie etat, i nie jest sie studentem

Daris, nie wiem, czy pracowalas kiedys w gastronomii(?).. Ja na przyklad tak. Rafmasa zapytal o prace w charakterze kelnera, sommeliera.. wiec z gory zakladam, ze wie co robi w tej materii i nie szuka pracy w barach szybkiej obslugi, czy podrzednych jadlodajniach. Nie napisalem, ze jest to niemozliwe, napisalem natomiast: ''... tam, gdzie masz bezposredni kontakt z klientem, jezyk norweski bedzie raczej wymagany...''. Wybacz, ale jakos nie wyobrazam sobie, zeby gosc otwierajac butelke wina za kilka/kilkanascie tysiecy koron rozmawial z klientem angielszczyzna..

Aha rafmasa.. bo zapewne chodzi Ci to po glowie. Troche inaczej wyglada tu kwestia ''strzyzenia'' na boku.. Pelna kontrola przeplywu trunkow.. wiec na pewno nie tak latwo jak w Polsce..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
Michal k
(djshady)
Początkujący
pracuje i zyje w tym *eldorado*, dzieki za wykres stawek . Napisalem tyle ile widzialem w 2008 roku byla pierwsza praca w lato , bez wczesniejszego doswiadczenia a jak wiadomo ciagle sie zmienia. Po prostu praca za 96 koron jest za mala w porownaniu do tej ktora jest ogolnie przyjeta.

Fellesforbundet hordaland hotell og restaurantbeiderforening cos Ci mowi, napisalem mu ogolnikowo i tyle wystarczy bedzie chcial wiedziec wiecje, wygoogla zapyta, srasz ogniem tam gdzie ludzie chca pomoc jakie to POLSKIE !
chill
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
djshady napisał:
... srasz ogniem tam gdzie ludzie chca pomoc jakie to POLSKIE !
chill

Ciekawe czy na Forum gdzie jesteś adminem ,taki zwrot jakim się popisałeś TUTAJ pozostał by bez OSTRZEŻENIA...

Przyjemnie jest być Tutaj na luzie...!?.

A Tam , trzymać Ludzi za Mordę...!!! .

A... zapomniałem ...Adminom można więcej bo są nietykalni... w każdym razie na Tamtym Forum...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
Michal k
(djshady)
Początkujący
przeczytaj co napisal mysliciel i odnies sie do calosci

Gabriel to co jest na innym forum nie dotyczy tutaj, tylu ludzi co obraziles swoim poziomem wypowiedzi i agresja, ze wg mnie powinni juz dawno Cie pozegnac mimo czasem zaskakujacej trafnosci wypowiedzi chamstwo zawsze pozostawlo chamstwem.

Reszte dopisze Ci na priv, to nie temat na to.

Moderatura zbiera ciegi niezaleznie od adresu forum, wiec za bardzo nie ruszaja Twoje ataki z calym szacunkiem do Twojej osoby. Taka czarna robota, zawsze sie znajdzie ktos niezadowolony, ale tak jest , kazdemu nie dogodzisz

A tutaj w glownej mierze staram sie pomoc tym ktorzy pytaja o informacje, zamiast oceniac z gory, jesli Ci to przeszkadza.... trudno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
kris5555 kris5555
(kris5555)
Wiking
W kontekście lewizny.
Generalnie wałki mam w dupie! Nie lubię kręcić, chyba że ktoś wali mi w godność i w kieszeń. Jeśli w Norwegi rozbudowany jest system kontrolingu baru, będę zadowolony... 'tam gdzie gromadzą się ludzie i przewija się kasa podlewana alkoholem rodzi się chaos.." kto pracuje w gastro wie co jest grane, co można a co nie, co wypada a kiedy nie. Pracujemy z alko i trzeba wziąć na to poprawkę...
Zależy od szefostwa, w gastro każdy wie ile może wypić i kiedy ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
Michal k
(djshady)
Początkujący
a wlasnie tutaj sa inne normy rozlewania i to scisle regulowane i respektowanie prawnie Nie zdziw się jak dostaniesz od barmana Long Island Iced tea na 4cl alko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Wybacz sethur ale nie chcesz pomoc to moze lepiej nie pisz hmm?? Bo majac na mysli to ze da sie pracowac w restauracji mowiac po angielsku mialam na mysli restauracje- a nie jakas spelune czy jadlodajnie,naucz sie czytac ze zrozumieniem na przyszlosc. Mam znajoma ktora mowi tylko po angielsku i pracuje wyobraz sobie w jednej z najlepszych restauracji w Oslo.Niektorym cos sie w zyciu udaje wiesz . Jak ktos ma super doswiadczenie w branzy to skarb dla restauratorow i jezyk wtedy nie jest nie do pokonania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
djshady napisał:
(...) Nie zdziw się jak dostaniesz od barmana Long Island Iced tea na 4cl alko

To jeszcze pol bidy.. nie zdziw sie, jak dostaniesz kawe w szklance(!)...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok